Hannes Wolf: "Misschien kijken we na deze match eens naar de stand"

  Hannes Wolf en Genk spelen vanavond tegen Antwerp.

  Ciara heeft storm RC Genk wat wind in de zeilen gegeven. De landskampioen had een vrij weekend en zag dat PO-I concurrenten Zulte-Waregem, Anderlecht en vooral KV Mechelen punten lieten liggen. Bij winst vanavond op Antwerp heeft Genk plots een bonus van 6 punten op de nummer 7. Coach Hannes Wolf : "Er is geen plaats in ons hoofd voor die gedachte."

  Niets veranderd

  Uiteraard kent Hannes Wolf de situatie en weet de Duitse coach dat bij een zege in Antwerpen POI dichterbij komt. Maar de voor Genk gunstige resultaten van het "windweekend" veranderen niets aan de aanpak van de match.

   

  “Uiteraard kennen we de uitslagen van de andere ploegen, maar eerlijk: there is no space for that idea, er is geen plaats in ons hoofd om te denken dat het nu soepeler zou gaan of dat een nederlaag nu makkelijker te verdragen zou zijn", vertelt Hannes Wolf.

   

  “Nee, de punten die we nu hebben zijn niet voldoende om POI te halen, we moeten er meer hebben. Voor ons perspectief verandert dat dus niets."

   

  "Als we niet top geconcentreerd naar de Bosuil gaan, halen we daar niets. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Misschien dat we na de match in de bus eens naar de stand gaan kijken.”

  15 op 21

  Racing Genk begon na de winterstop met de bibber op het lijf aan het erg zware programma. Met Zulte Waregem, AA Gent, Charleroi, Antwerp, Standard, Club Brugge en KV Mechelen moest het in de laatste 9 matchen tegen de top 7 uitkomen. Met een masterclasszege in Waregem en een sterke prestatie tegen Charleroi werd de zware 4-1-nederlaag in Gent uitgewist.

   

  "We hebben een goede defensieve structuur nodig, zonder ben je kansloos tegen
  kwaliteitsvolle teams. En uiteraard moeten snel voetbal en een gezonde "fighting spirit" dat aanvullen. En vergeet niet de stilstaande fases, dat vergt concentratie. De ploeg groeit, iedereen pusht elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in."

   

  “Met 15 op 21 zitten we in een goede flow, maar het is nog niet perfect. Wij zijn wel de enige ploeg die de afgelopen 15 speeldagen van Charleroi heeft kunnen winnen. De spelers trainen verbeten, maar uiteindelijk moet je tijdens de match kwaliteit tonen en niet enkel tijdens de trainingen.”

  De ploeg groeit, iedereen pusht elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in.

  Genk-coach Hannes Wolf

  Cupmatch met nieuwe kern

  Van de kampioenenploeg blijven enkel in de defensie nog spelers over. Met Onuachu, Bongonda, Hrosovsky, Wouters en Cuesta staan in de voorste twee linies maar liefst 5 andere spelers op het veld. Enkel de Japanner Ito is nog op post. Er kan dus wel degelijk van een nieuw Racing Genk gesproken worden.

   

  Een deel van dat vernieuwde Genk speelde in december al voor de beker op de Bosuil. Na een echte cupmatch (3-3 na 120 minuten) moest Genk uiteindelijk na strafschoppen het onderspit delven.

   

  Wolf: "We kennen Antwerp natuurlijk goed. Thuis hebben ze dit seizoen nog geen match verloren. Laat ons zeggen dat de Bosuil een "energieke" plek is om te voetballen."

   

  "Ik denk dat de match gelijklopend aan die van de beker zal zijn en dat er dus om elke bal gestreden zal worden. En met Mbokani hebben ze natuurlijk één van de beste spitsen van onze competitie.”

  Doelpunten op de Bosuil

  Antwerp-Racing Genk staat de voorbije jaren garant voor vele doelpunten. In drie van de laatste vier duels op de Bosuil eindigde de match op achtereenvolgens 3-5, 2-4 en 3-3. Enkel in de play-offs van vorig jaar bleef het bij een "magere" 1-0.

   

  "Het zijn twee offensieve ploegen, het zal dus niet helemaal toevallig zijn. Genk is uiteraard geen destructieve ploeg en Antwerp staat ook niet op het veld om alleen maar te verdedigen. Aan de andere kant zijn het natuurlijk ook andere teams dan in de voorgaande matchen. Nu, er mogen genoeg goals vallen, als ze maar aan de juiste kant vallen (lacht).”

   

  Wat doelpunten betreft is het toch even schrikken als je de lijst met topscores van de landskampioen bekijkt. Tijdens de wintermercato vertrokken er 3 van hun 5 beste schutters (Samatta 7, Berge 4 en Hagi 3) zodat Genk in eerste instantie zou moeten rekenen op goals van Paul Onuachu (voorlopig 7).

   

  "Ik ga helemaal niet akkoord. Onuachu is zeker belangrijk, maar Bongonda weet nu ook de weg naar het doel te vinden. Hrosovsky maakte zijn eerste goal en Ito speelde sterk tegen Charleroi. Bovendien kunnen onze backs Maehle en Uronen ook voor gevaar zorgen. Het hoeft niet altijd een nadeel te zijn als de doelpuntenmakers uit verschillende hoeken komen", besluit Wolf.