OFFICIEEL: Bekerfinale tussen Club en Antwerp wordt gespeeld op 22 maart om 14.30u

  Deze beker wordt op zondag 22 maart uitgereikt.

  De knoop is doorgehakt. De finale van de Beker van België wordt gespeeld op zondag 22 maart om 14.30u in het Koning Boudewijnstadion. Om veiligheidsredenen lag de stad Brussel aanvankelijk dwars, maar er is nu toch een akkoord. De beide clubs hebben hun goedkeuring gegeven.

  Club Brugge en Antwerp plaatsten zich vorige week voor de bekerfinale. Vrijdag zaten de clubs samen om een datum en aftrapuur te bepalen. De clubs verkozen zondag 22 maart, maar die dag worden in Brussel ook de aanslagen van 2016 op Zaventem en Maalbeek herdacht. 

   

  Gezien de gespannen relaties tussen de harde kernen van Club Brugge en Antwerp, de recente clash van hooligans van beide clubs in Wommelgem en de noodzaak van voldoende agenten voor de herdenking van de aanslagen, was de stad Brussel vragende partij om de match om 12u te spelen.

   

  Na nieuw overleg werd uiteindelijk een akkoord gevonden om de finale te spelen om 14.30u. Club werd bij de loting op 7 februari aangeduid als thuisploeg, Antwerp als de bezoekende ploeg.

   

  De supporters van Club Brugge krijgen tribunes 3 en 4 in het stadion toegewezen, de fans van R. Antwerp FC de tribunes 1 en 2.

  Live op Sporza

  De bekerfinale is live te bekijken, te beluisteren en te volgen op alle kanalen van Sporza.