"All-Star Game in de NBA is jammer genoeg een klucht geworden"

  Toen het All-Star Game wel nog de moeite was: Magic Johnson als MVP in 1992.

  Toen het All-Star Game wel nog de moeite was: Magic Johnson als MVP in 1992.

  De NBA-sterren verzamelen dit weekend in Chicago voor de jaarlijkse All-Star Game. Wat vroeger een van de hoogtepunten was in het NBA-seizoen heeft de laatste jaren flink wat glans verloren. "Het is teleurstellend", zegt NBA-kenner en PlaySports-journalist Dennis Xhaët.

  "Vroeger was ik een gigantische fan van het All-Star Weekend. De allereerste NBA-wedstrijd die ik keek was de All-Star Game van 1992. Een fantastische wedstrijd. Er zijn zoveel leuke matchen geweest in het verleden, maar de laatste tien jaar is het niet meer om aan te zien. Het is heel teleurstellend. Ik kijk er jammer genoeg niet meer naar uit", vertelt Dennis Xhaët aan Sporza.

   

  "Er wordt niet meer verdedigd. Het is een klucht geworden. De NBA besefte ook dat er iets moet veranderen, maar wat ze nu gedaan hebben, is gewoon belachelijk: na 3 quarters wordt de score op 0 gezet. Wie dan als eerste 24 punten meer maakt dan de score van het beste team na 3 quarters is de winnaar. De oplossing is eigenlijk heel simpel: de spelers moeten gewoon een klein beetje verdedigen."

  De favoriete All-Star momenten van Dennis Xhaët

  All-Star Game van 1992:

  Jordan vs. Wilkins in dunkcontest (1988):

  Larry Bird wint driepuntcontest in 1988:

  2000: Vince Carter verbaast in dunkcontest

  LaVine vs. Gordon in dunkcontest van 2016: