Met deze Red Bull RB 16 wil Max Verstappen scherp aan het seizoen beginnen

  De RB 16 heeft de vertrouwde kleuren.

  Na Ferrari heeft ook uitdager Red Bull zijn auto voor het nieuwe Formule 1-seizoen voorgesteld. Op het eerste gezicht weinig nieuws onder de zon, want de RB 16 is een update van de RB 15, de auto van vorig seizoen.

  De voorbije 3 jaar is Red Bull telkens op de 3e plaats geëindigd bij de teams. Om dit seizoen beter te doen, vertrouwen ze op de auto van vorig seizoen. De RB 16 is een flinke update van de RB 15, die vorig seizoen vooral vanaf de zomer goed presteerde.

   

  De neus is licht veranderd (naar analogie van Mercedes en Ferrari), de aerodynamische hulpstukken aan de zijkant (lees: bargeboards en sidepods) zien er wat anders uit en de vin op de achtervleugel is iets langer (zoals die van McLaren vorig jaar). Voorts lijkt de nieuwe Red Bull sterk op die van vorig seizoen, de kleuren zijn onveranderd. Onder de motorkap zit voor het tweede jaar op een rij een krachtbron van Honda.

  Maak kennis met de nieuwe Red Bull-auto:

  Alexander Albon.

  Max Verstappen.

  Met de RB 16 wil Red Bull meteen scoren vanaf de start van het seizoen, volgende maand in Australië. Vorig jaar stond Max Verstappen meteen op het podium in de seizoensopener, maar op zijn eerste zege was het wachten tot eind juni in Oostenrijk. Daarna won de Nederlander ook in Duitsland en in Brazilië. In de eindstand eindigde Verstappen als 3e. Mercedes-rijders Hamilton en Bottas gingen hem voor.

  De minimale verschillen met de auto van vorig jaar:

  Lees/bekijk ook: de nieuwe Formule 1-auto van Ferrari

   

  Titelverdediger Mercedes komt vrijdag met zijn nieuwe Formule 1-auto op de proppen: de W11.