Jan Vertonghen in de AB voor optreden van Stormzy: "Het was ongelofelijk"

  Jan Vertonghen bij Eva De Roo in de AB.

  De boog kan niet altijd gespannen staan. Ook niet bij Jan Vertonghen. De verdediger van Tottenham en de Rode Duivels maakte van enkele vrije dagen gebruik om in Brussel een optreden van Stormzy mee te pikken.

  Stormzy is een Engelse rapper. Twee jaar geleden brak hij door met zijn debuutalbum "Gang Signs & Prayer". De Engelsman staat bekend om zijn politieke activisme en kritiek op de regering. 

   

  "Het optreden was ongelofelijk: zoveel energie van begin tot einde in een toffe zaal", blikt Jan Vertonghen bij StuBru terug op het concert.

   

  "Er hing een goeie sfeer en er waren goeie mensen aanwezig. Ik stond boven en kon naar beneden kijken: dat was echt fantastisch."

   

  Vertonghen is een fan van Stormzy, net als zijn partner. "Ik volg hem al vanaf het prille begin, toen nog op youtube. Ik probeer nieuwkomers in het genre snel te spotten en te ontdekken. In de UK is Stormzy intussen gigantisch groot. Het was tof om hem eens buiten de UK bezig te kunnen zien." 

  "Ik luister in Londen in de auto naar StuBru"

  "We waren in de AB voor de verjaardag van mijn vriendin. Ik wilde Stormzy per se in Amsterdam of België zien. Hier is de sfeer intiemer dan in Londen. Het was een buitenkansje, want het kwam perfect uit met enkele vrije dagen bij Tottenham", vervolgt Vertonghen.

   

  De Rode Duivel is een liefhebber van de betere muziek. "Ik luister in Londen naar StuBru, in de auto via de app. Soms valt de verbinding wel eens weg en dat irriteert me (lacht). Daar moet misschien eens iets aan gedaan worden. Ik luister sowieso veel naar Belgische radio en muziek." 

   

  Nog snel één vraagje ter afsluiting over Vertonghen en zijn werkgever Tottenham, want het beeld van zijn vervanging vorige week en zijn aangeslagen blik op de bank ging de wereld rond.

   

  "Met Tottenham beleven we dit seizoen wat meer ups en downs dan we gewend zijn, maar de laatste wedstrijden hebben we toch goeie resultaten geboekt. We doen het zeker niet slecht. We gaan door in de beker,  zitten nog in de Champions League en staan 6e in de competitie. Als je de cijfers bekijkt is het al bij al nog oké."

  Tweets met Vertonghen in de AB: