Fed Cup-team bekampt Australië en Wit-Rusland in groepsfase finaleweek

  Elise Mertens en België klopten afgelopen weekend Kazachstan.

  De Belgische tennisvrouwen ontmoeten Australië en Wit-Rusland in de groepsfase van de finaleweek van de vernieuwde Fed Cup. In Boedapest zullen 12 landen van 14 tot 19 april op gravel om de eindzege bikkelen.

  België zat bij de loting in de derde en laagste pot. Uit pot 1 kwam tweede reekshoofd Australië, dat als runner-up van de afgelopen editie automatisch zeker was van deelname. Speerpunt bij de Australiërs is Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld. Wit-Rusland kwam uit de tweede pot. De Wit-Russinnen rekenden in de kwalificaties af met Nederland.

   

  De 12 deelnemende landen werden in de Hongaarse hoofdstad onderverdeeld in 4 groepen van 3. Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelwedstrijden en een dubbelduel. De 4 groepswinnaars stoten door naar de halve finales.

   

  Gastland Hongarije, wildcard Tsjechië en de winnaar en runner-up van vorig jaar (Frankrijk en Australië) waren al zeker van deelname. Daar kwamen de 8 winnaars van de kwalificaties bij. Het team van kapitein Johan Van Herck plaatste zich afgelopen weekend voor de finaleweek na een zege tegen Kazachstan.

   

  Titelverdediger Frankrijk moet in groep A aan de bak tegen Rusland en gastland Hongarije. In groep C vechten de Verenigde Staten, met 18 zeges recordkampioen, Spanje en Slovakije om een plek bij de laatste vier. Tsjechië, Duitsland en Zwitserland vormen poule D.

  "We gaan de duels positief tegemoet"

  "Als land uit pot drie wisten we dat we sowieso pittige tegenstanders zouden loten", reageert kapitein Johan Van Herck.

   

  "Australië kan teren op de kwaliteiten van Barty, die niet voor niets de WTA-ranking topt. Wit-Rusland heeft met Aryna Sabalenka ook iemand met veel talent."

   

  "Of het een rol speelt dat zij dubbelt met Elise Mertens? De Fed Cup is een totaal andere competitie, waar je voor je land speelt."

   

  "Elise zal ons natuurlijk wel tips kunnen geven over Sabalenka, maar uiteindelijk geeft de vorm van de dag de doorslag. Ik heb vertrouwen in mijn team. We gaan de duels positief tegemoet."