EF Pro Cycling blaast iedereen weg in Colombiaanse ploegentijdrit

  Er stond geen maat op EF Pro Cycling.

  EF Pro Cycling heeft meteen een coup gepleegd in de Ronde van Colombia. De ploeg van Jonathan Vaughters was net als vorig jaar de snelste in de openingsrit, een ploegentijdrit van net geen 17 kilometer. Deceuninck-Quick Step en Ineos werden op ruime afstand 2e en 3e.

  EF Pro Cycling had twee weken geleden al uitgehaald op de Colombiaanse kampioenschappen. Met Daniel Martinez heeft het de Colombiaanse tijdritkampioen in de gelederen, Sergio Higuita is sinds kort de nationale wegkampioen. 

   

  Beide Colombianen konden op de openingsdag van hun thuisronde hun goeie benen nog eens in de verf zetten. Met ook nog eens Rigoberto Uran, Jonathan Caicedo, Lawson Craddock en Tejay van Garderen aan boord, was al snel duidelijk dat niemand de roze shirts van de dagzege zou kunnen houden.

   

  Ook Deceuninck-Quick Step (Julian Alaphilippe en Bob Jungels) en Ineos (Egan Bernal en Richard Carapaz) werden gedegradeerd in het werk tegen de klok. Hoewel er de komende dagen nog veel klimwerk op het menu staat, weten de uitdagers van EF Pro Cycling nu al hoe laat het is.

  De eerste analyse van een ontgoocheld Deceuninck-Quick Step (beelden: @mlagattina)

  "We waren zeer gemotiveerd, maar door het helse lawaai konden de renners de boodschappen via de radiootjes niet begrijpen en ontstonden er gaten. We hebben daar seconden verloren, maar zelfs zonder dat tijdverlies zou EF Pro Cycling sneller geweest zijn dan wij", analyseerde ploegleider Wilfried Peeters.

  Uitslag rit 1:
  1. EF Pro Cycling 16,7 km in 18'01"
  2. Deceuninck-Quick Step op 45"
  3. Ineos 46"
  4. UAE 1'00"
  5. EPM-Scott 1'00"
  6. Rally Cycling 1'00"
  7. Movistar 1'02"
  8. Israel Start-Up Nation 1'21"
  9. Medellin 1'24"
  10. Colombiaanse selectie 1'33"
  Stand na rit 1:
  1. Jonathan Caicedo (Ecu) in 18'01"
  2. Sergio Higuita (Col) z.t.
  3. Daniel Martinez (Col)  
  4. Tejay van Garderen (VS)  
  5. Lawson Craddock (VS) op 9"
  6. Julian Alaphilippe (Fra) 45"
  7. Bob Jungels (Lux) z.t.
  8. Jannik Steimle (Dui)  
  9. Bert Van Lerberghe  
  10. Egan Bernal (Col) 46"

  Een tevreden ploegmanager:

  Rittenschema Tour Colombia 2.1
          winnaar leider
  rit 1 11/2 Tunja - Tunja (ploegentijdrit) 16,7 km EF Pro Cycling Caicedo
  rit 2 12/2 Paipa - Duitama 152 km Molano Caicedo
  rit 3 13/2 Paipa - Sogamoso 178 km Molano Caicedo
  rit 4 14/2 Paipa - Santa Rosa de Viterbo 169 km Higuita Higuita
  rit 5 15/2 Paipa - Zipaquira 181 km Molano Higuita
  rit 6 16/2 Zipaquira - Alto del Verjon 183 km Martinez Higuita