Antwerp de grootste? "Nee, onze KVM-staantribune is toch wat groter"

  Vak I van het Afas-stadion telt volgens KVM 4.998 staanplaatsen.

  De plannen voor het vernieuwde stadion

  0 / 0

  Antwerp FC is zoals geweten razend ambitieus, maar gisteren lijkt het toch voor zijn beurt te hebben gesproken. De club kondigde de bouw van de grootste staantribune van België aan, maar daar zijn ze in Mechelen niet van overtuigd. "Onze staantribune is met 4.998 plaatsen toch wat groter."

  KVM: "Fantastisch, maar onze staantribune is toch groter"

  Antwerp werkt aan een nieuwe tribune voor volgend seizoen: "Tribune 4" achter een van de doelen, dat als nieuw sfeervak dienst zal doen. De nieuwe constructie zal "de grootste staantribune zijn van onze competitie met 3.800 staanplaatsen", zette Antwerp ook ons op het verkeerde been met zijn officiële mededeling.

   

  Informatie die in Mechelen wenkbrauwen deed fronsen. "Fantastisch om te zien dat Antwerp een nieuw Bosuilstadion bouwt. Al is onze staantribune langs de zijlijn toch wat groter met 4.998 plaatsen", liet KV Mechelen ons weten. Het gaat om vak I in het Afas-stadion, waar 3.998 staanplaatsen voor thuisfans en 1.000 bijkomende plaatsen voor bezoekers zijn.

  Tribune 2 is aan laatste seizoen bezig bij Antwerp

  Met de komst van een nieuwe sfeertribune in Antwerpen moeten de supporters afscheid nemen van "den Twee", de iconische sfeertribune. Vanaf het seizoen 2020-2021 is het de bedoeling dat supporters met een zitplaats in tribune 2 verplaatsen naar de nieuwe sfeertribune. 

   

  In de nieuwe sfeertribune achter het doel zullen volgens de plannen 3.800 supporters kunnen staan en nog eens 3.700 fans kunnen zitten. De werken zijn volop aan de gang. 


  Daarmee is "den Twee" aan haar laatste seizoen bezig. "We wilden Tribune 2 graag nog langer openhouden, maar om in orde te zijn met de UEFA- regelgeving voor Europees voetbal was dit geen optie meer", klinkt het bij Antwerp.


  Antwerp hoopt met de nieuwe sfeertribune een waardige vervanger neer te zetten. De tribune wordt, binnen de perken van het reglement, zo dicht mogelijk bij het veld geplaatst. Er wordt ook een katrolsysteem voor tifo's en spandoeken voorzien.
  "We steken het vuur en de ziel van het verleden, in de sfeertribune van de toekomst. Een tribune waar onze helse, Engelse sfeer maar al te goed uit de rood-witte verf zal komen."

  Antwerp

  KV Mechelen