Movistar laat Amador na juridisch getouwtrek nu officieel gaan naar Ineos

  Het contract van Amador bij Movistar is verbroken.

  Wat gisteren al in de lucht hing, is vandaag officieel. Andrey Amador (33) rijdt de volgende seizoenen voor Team Ineos. De Costa Ricaan was de voorbije maanden het onderwerp van een bedenkelijke transfersoap en tekende woensdag voor drie seizoenen bij de Britse ploeg.

  Andrey Amador leefde de voorbije maanden in onzekerheid. Vorige zomer maakte zijn team Movistar bekend dat de Costa Ricaan zijn contract verlengd had, maar eind september kwam Amador met een ander verhaal op de proppen.

   

  De Costa Ricaan had zijn zinnen gezet op een overgang naar Ineos, maar Movistar voelde zich in zijn hemd gezet. Movistar hekelde vooral de dubbele pet van makelaar Giuseppe Acquadro en legde de bal in het kamp van de Internationale Wielerunie UCI, dat een oordeel moest vellen over de zaak met twee contracten.

   

  Movistar liet dinsdag weten dat Amador de ploeg verlaat. Dat lijkt er op te wijzen dat Amador de voorwaarde om zich vrij te kopen bij Movistar heeft ingewilligd.

   

  Vandaag kondigt Team Ineos de komst van de Costa Ricaan aan. "Ik ben heel blij dat ik hier ben terechtgekomen. Heel mijn carrière heb ik gereden voor Movistar en ik ben hen dan ook dankbaar voor alles, maar ik voelde dat de tijd rijp was om een nieuwe uitdaging aan te gaan."