Thibaut Courtois is voor het eerst Speler van de Maand in Spanje

  Thibaut Courtois slikte in 3 competitiematchen in januari maar 1 doelpunt.

  Thibaut Courtois is na 1,5 seizoen in Spanje voor het eerst bekroond met de trofee van Speler van de Maand door LaLiga. Dankzij de prestaties van de doelman van de Rode Duivels staat Real Madrid helemaal bovenaan in Spanje. Courtois is trouwens de 1e Belg die deze trofee-eer te beurt valt.

  Vorig seizoen beleefde Real Madrid een rotseizoen, maar deze jaargang doet de Koninklijke met succescoach Zinédine Zidane weer helemaal bovenaan mee. En daar heeft Courtois meer dan zijn verdiensten aan. Hij slikte in januari maar 1 goal in 3 competitiewedstrijden.

   

  Courtois begon 2020 met een briljante partij op Getafe (0-3), kreeg 1 tegengoal tegen Sevilla (2-1) en dankzij een nieuwe clean sheet bij Valladolid (0-1) kwam Real op kop. Daar staat het nu nog steeds met 3 punten meer dan Barcelona.

   

  In januari had Courtois ook een groot aandeel in de gewonnen Supercup in Saudi-Arabië

  Briljante Courtois begin januari op Getafe