Thiam maakt comeback op BK indoor en daagt Berings uit op 60m horden

  Eline Berings en Nafi Thiam troffen elkaar al eerder op de horden.

  Nafi Thiam zal op het BK indoor komende zondag deelnemen aan de 60 meter horden. Het wordt haar eerste wedstrijd sinds het WK in Doha.

  Na het annuleren van het WK indoor door het coronavirus werd gevreesd voor een gedevalueerd BK, maar de inschrijvingslijst telt toch heel wat mooie namen. Een van de redenen hiervoor is dat er in Gent heel wat punten te rapen vallen voor de olympische ranking.

   

  Die punten heeft Nafi Thiam niet meer nodig, maar toch heeft ze het BK uitgekozen om haar comeback te maken na een winter hard werken in Zuid-Afrika. Thiam neemt het op de 60 meter horden op tegen Eline Berings, die al goed gerodeerd is. Anne Zagré past dit jaar wel voor het BK.

   

  Op de 400 meter is Camille Laus de topfavoriete. Andere bekende namen komende zondag zijn Isaac Kimeli (die als haas zal optreden op de 1.500 meter), Michael Obasuyi (60 meter horden), Robin Hendrix (3.000 meter), Manon Depuydt en Imke Vervaet (200 meter), Claire Orcel (hoogspringen) en Hanne Maudens (verspringen en kogelstoten).