Cruciale week voor Roeselare: "2x winnen en we staan in kwartfinale Champions League"

  Het zijn enkele matchen van de waarheid voor Roeselare.

  Roeselare staat de komende dagen voor een cruciaal tweeluik in de Champions League, met thuismatchen tegen Friedrichshafen en Novi Sad. Tussendoor is er ook nog de bekerfinale tegen Aalst.

  Roeselare staat momenteel nog 3e in zijn groep, maar ontvangt vanavond nummer 2 Friedrichshafen. "We zijn daar vrij vlot gaan winnen", weet Hendrik Tuerlinckx nog. "Zij hebben ook niet de beste vorm dit seizoen, zijn zoekende in hun eigen competitie."

   

  "Maar Friedrichshafen heeft weinig te verliezen en ik heb in het verleden al meegemaakt dat ploegen net dan het gevaarlijkst zijn."

   

  "De beste 3 tweedes mogen door. Als we nog 2 keer de volle buit pakken, komen we in aanmerking voor de kwartfinales", schat trainer Steven Vanmedegael in. 

  "Licht favoriet in de bekerfinale"

  Tussen de twee duels in de Champions League in speelt Roeselare ook nog de bekerfinale. "Ik vind het niet erg dat de matchen elkaar zo snel opvolgen", zegt Tuerlinckx. "Wij zijn licht favoriet op basis van de onderlinge resultaten in de competitie tegen Aalst. Maar een finale is een momentopname."

   

  "We zouden voor de 5e keer op een rij de beker kunnen winnen", zegt Vanmedegael. "Dat zou een unicum in België zijn."

  Het verslag in het Journaal: