Ineos wordt hoofdpartner van Mercedes in F1: "We zitten hier voor de lange termijn"

  De onthulling van de nieuwe kleurstelling in de Royal Automobile Club in Londen.

  Mercedes gaat een vijfjarig samenwerkingsverband aan met Ineos. Het Britse chemiebedrijf van miljardair Jim Ratcliffe wordt hoofdpartner van de Duitse renstal. Met de deal drukt Mercedes de geruchten over een eventueel vertrek uit de Formule 1 de kop in.

  "We zitten hier voor de lange termijn", zei teambaas Toto Wolff in de Royal Automobile Club in Londen. "De overeenkomst met Ineos bevestigt onze wens om door te gaan met onze succesvolle reis."

   

  Naast het wielrennen komt Ineos nu ook in de Formule 1 op de voorgrond. Als hoofdpartner staat de naam van het concern in het rood onder meer op de voorvleugel en de luchtinlaat boven de cockpit. 

   

  Vandaag werd alvast de kleurstelling van de bolide voor komend seizoen getoond, vrijdag presenteert Mercedes officieel de nieuwe auto van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

  Teambaas Wolff en Ineos-oprichter Ratcliffe tijdens de voorstelling van de nieuwe wagen.

  Mercedes blijft in F1, maar "moeten nog over heel wat zaken overeenkomen"

  Wolff ontkende in Londen de geruchten over een eventueel vertrek van Mercedes uit de Formule 1. De afgelopen weken werd daarover gespeculeerd omdat voor volgend jaar ingrijpende wijzigingen op de planning staan.

   

  De Oostenrijker zei wel dat er nog gesprekken nodig zijn tussen de teams en Liberty Media, het bedrijf dat eigenaar is van de Formule 1: "Dat proces heeft tijd nodig. Er zijn nog heel wat onderwerpen waarover we het eens moeten worden." 


  Met de lucratieve Ineos-deal hoopt Mercedes paradepaard Lewis Hamilton langer bij zich te houden. Zijn contract loopt eind dit jaar af: "Lewis is momenteel de beste coureur in de Formule 1 en wij geven hem het beste materiaal. Dat spreekt hem aan", aldus Wolff.