Matthias Casse is nummer 1 van de wereld na triomf in Parijs

    Matthias Casse met zijn overwinningsmedaille van Parijs.

    Judoka Matthias Casse heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn nog jonge carrière. Dankzij zijn succes gisteren in Parijs, zijn eerste grandslamtitel, verdringt hij de Israëliër Sagi Muki van de eerste plaats van de wereldranking in de klasse tot 81 kilogram.

    Na zijn 2e plaats in augustus vorig jaar op het WK, waar hij in de finale verloor van Muki, won Casse 2 toptoernooien na elkaar: in december de Masters én gisteren Parijs, het officieuze WK.

     

    Die resultaten brengen de 22-jarige Belg, die ook Europees kampioen is, vandaag op 7.504 punten op de wereldranking, een klein beetje beter dan Muki (7.489 ptn), die in Parijs 7e eindigde. Casse begon aan Parijs als nummer twee van de wereld.