Tips voor fietsers: zo neem je een kameraad met pech op sleeptouw

  De Braziliaan Avancini trekt de Duitser Fumic naar de finish

  In nood kent men zijn vrienden. Die uitdrukking kon dit weekend niet beter worden geïllustreerd dan door mountainbikers Henrique Avancini en Manuel Fumic. Materiaalpech dwong hen bijna tot een opgave, maar een lumineus idee bracht hen weer in de wedstrijd.

  Henrique Avancini en Manuel Fumic staan in maart als duo aan de start van de Cape Epic in Zuid-Afrika. Om te acclimatiseren aan de regio namen de mountainbikers dit weekend al deel aan de Tankwa Trek-meerdaagse.

   

  Hun eerste etappe draaide echter uit op een ware survivaltocht. Manuel Fumic kreeg op 12 kilometer van de finish af te rekenen met materiaalpech en kon niet meer verder. Al lopend naar de finish? Dat zag de Duitser niet zitten. Het duo kwam op het lumineuze idee om een binnenband te gebruiken als sleeptouw.

   

  En dus bolden de topfavorieten doodmoe binnen op een 252e plek. Teleurstellend, maar in elk geval beter dan een opgave. Het Braziliaans-Duitse duo vocht de dagen nadien terug, won etappe 3 en 4 en behaalde uiteindelijk nog een mooie 8e plaats. Ze hebben dus vast en zeker vertrouwen getankt voor de Cape Epic. 

   

  Wie ook helemaal klaar lijkt te zijn voor die Cape Epic, is Frans Claes. Onze landgenoot eindigde samen met de Luxemburger Sören Nissen op een 5e plaats in het algemene klassement.

   

  http://timing.mobii.com/results/tankwa2020/

  Bekijk de beelden: