Eline Berings evenaart seizoensbeste in Dortmund

  Eline Berings (archieffoto).

  Eline Berings is 2e geworden op de 60 meter horden op de indoormeeting in Dortmund. Met 8"07 evenaarde ze haar beste chrono van 2020. Polsstokspringer Ben Broeders wipte in Duitsland over 5,70 meter.

  De start van Eline Berings was in Dortmund traditiegetrouw indrukwekkend, daarna viel ze lichtjes terug en moest ze de overwinning aan de Duitse sprintster Cindy Rolleder laten. Die klokte 8"05 over 60 meter.

   

  Berings liet via sociale media weten dat ze tijdens de wedstrijd een kramp voelde. "Hopelijk niks ergs, want ik voel dat er snellere tijden inzitten", schreef ze na haar 8"07.

  Ben Broeders maakt jacht op de rechtstreekse olympische limiet van 5,80 meter, zodat hij met de World Rankings geen rekening hoeft te houden. Voor de derde week op rij liet de polsstokspringer de lat op die limiethoogte leggen, maar het was ook zondag nog te hoog gegrepen. Door met gemak 5,70 meter te overschrijden, onderstreepte hij wel nog eens zijn grote vorm.

  Op de 800 meter liep Renée Eykens naar een vierde plaats in 2'05"17. Haar persoonlijk record in zaal bedraagt 2'02"15.


  Op dezelfde afstand, maar dan in de Franse stad Metz, liep Eliott Crestan een persoonlijk record. De nummer 3 van het laatste WK U20 klokte 1'48"47.

   

  Nog in Metz evenaarde Michael Obasuyi zijn beste seizoenstijd op de 60 meter horden: 7"78. Anne Zagré ontgoochelde op diezelfde afstand met 8"26.