Tokio 2020 is binnen: "De Olympische Spelen: dat leek iets onmogelijks"

  Missie geslaagd voor de Belgian Cats.

  "Eindelijk", klonk het in koor bij de Belgian Cats, die wel opvallend rustig bleven bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen. "We weten nog niet hoe het voelt. In Japan aankomen zal het topmoment zijn van het project waar we al jaren mee bezig zijn", reageerde Emma Meesseman. 

  Meesseman: "Publiek heeft storm in de zaal gebracht"

  Emma Meesseman was weer de leading lady van de Belgian Cats. "Ik heb geprobeerd om mijn stempel te drukken wanneer het nodig was."

   

  "Bij beide ploegen zag je dat er veel afhing van deze match en ook de vermoeidheid speelde een rol. Maar we hebben vechtlust getoond."

   

  "Het publiek in Oostende was ook super. Ik ben blij dat ze geen schrik hadden voor de storm. Ze hebben een storm in de zaal gebracht. We kregen kippenvel."

   

  "Tokio? Dat is een kinderdroom die waar wordt. We weten wel nog niet hoe het voelt. Daar aankomen zal het topmoment zijn van dit project waar we al jaren mee bezig zijn. Nu moeten we gewoon genieten van wat we al gedaan hebben. Op naar de zomer."

  Kim Mestdagh: "Ik heb er nooit van gedroomd"

  "Ik denk dat we het nog niet goed beseffen", vertaalde Kim Mestdagh het ongeloof bij de Belgen. "We weten wel dat het groots is en dat we er hard voor hebben gewerkt."

   

  "Wat dit nu betekent voor mij? Ik zou willen zeggen dat dit een droom is, maar ik heb er nooit van gedroomd."

   

  "Ik dacht dat de Spelen iets onmogelijks waren. Ik besef het nog niet zo goed dat we daar zullen rondlopen met de grootste atleten ter wereld."

  "We hebben bewezen dat we er klaar voor waren"

  • Jana Raman: "Het is binnen, eindelijk. In de eerste helft hadden we stress. Maar in de rust beseften we dat wij sterker waren. We begonnen goed aan de tweede helft en we waren vertrokken. We hebben duidelijk getoond dat wij wilden gaan en dat staat nu vast. Het is echt super met deze groep vriendinnen. We hebben bewezen dat we er klaar voor waren."
  • Antonia Delaere: "Het komt met vlagen binnen. Het is waanzinnig. In de eerste helft geraakten we niet in ons spel, want Zweden hield het erg gesloten. Maar we hebben ons spel teruggevonden en het geloof was er weer. Het bleef wel spannend en we waren nooit op ons gemak, maar de supporters hebben ons er weer doorgesleurd."

  Reacties van Raman, Delaere en Linskens: