Ga naar de inhoud

Vermaelen en Iniesta winnen Japanse Supercup na doldwaze penaltyreeks

Thomas Vermaelen en Andres Iniesta mogen vieren in Japan.

Vissel Kobe heeft het nieuwe seizoen in Japan uitstekend ingezet, met winst in de Supercup. De club van Thomas Vermaelen en Andres Iniesta versloeg landskampioen Yokohama Marinos na een knotsgekke strafschoppenserie.

De ruim 51.000 toeschouwers in Saitama kregen waar voor hun geld in de wedstrijd tussen kampioen Yokohama en bekerwinnaar Vissel Kobe. In de reguliere speeltijd serveerden beide teams al 6 doelpunten. Vermaelen en co kwamen 3x op voorsprong, maar telkens kwam Yokohama langszij.

 

Geen verlengingen bij 3-3 na 90 minuten, wel meteen strafschoppen. Dat verliep aanvankelijk goed, want de eerste 4 penalty's vlogen alle vier binnen. Onder meer Andres Iniesta stak er eentje binnen voor Vissel Kobe.

 

Maar dan werd er plots een onwaarschijnlijk scenario geschreven: liefst 9 strafschoppen op rij gingen de mist in. Ook Thomas Vermaelen faalde vanaf de stip: hij trapte hoog over. Gelukkig voor de Rode Duivel verzuimde ook de volgende Yokohama-speler vanaf 11 meter, waarna Vermaelens ploegmaat Yamaguchi de verlossende pingel binnen jaste.

 

"Zo'n strafschoppenserie heb ik nog nooit meegemaakt. Dit was een goede reclamespot voor het Japanse voetbal. Ik hoop dat de fans ervan genoten hebben", lachte de Duitser Thorsten Fink, de trainer van Iniesta en Vermaelen bij Vissel Kobe.

De 9 penaltymissers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vreugde bij Vissel Kobe:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Samenvatting van de wedstrijd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.