Pogacar kleurt zijn seizoensbegin met 2e ritzege en leiderstrui in Valencia

  Pogacar kwam alleen boven op de slotklim.

  Tadej Pogacar heeft de puntjes op de i gezet in de Ronde van Valencia. Het Sloveense toptalent van UAE won de koninginnenrit met aankomst bergop. Zijn demonstratie leverde hem in een klap ook de leiderstrui op. Met Dylan Teuns en Sander Armée nestelden ook twee Belgen zich in de top 10.

  De Belgische renners kennen de wegen in Valencia goed en zo schoven er drie landgenoten mee in de kopgroep van 7 in deze pittige bergrit: Tim Declercq was de gezant van Deceuninck-Quick Step, Nathan Van Hooydonck en Greg Van Avermaet vertegenwoordigden CCC. 

   

  Het peloton liet een tijdlang begaan, maar met de lastige slotklim in zicht werd er toch jacht gemaakt op de vluchters. De drie Belgen probeerden nog even moedig voorop te blijven en het liedje van Van Avermaet duurde het langst, maar ze waren niet opgewassen tegen de echte klimgeiten.

   

  Op de Sierra de Bernia was Pogacar duidelijk beter dan zijn concurrenten. Met enkele rake pedaalslagen sloeg hij een kloof. Poels zocht nog naar het achterwiel van de Sloveen, maar kon het tempo niet volhouden. Voor Pogacar is het zijn tweede ritzege van de week. Hij mag ook als leider aan de slotrit beginnen.

  Uitslag rit 4
  1. Tadej Pogacar (Svn) 170 km in 04u22'03"
  2. Wout Poels (Ned) op 6"
  3. Teo Geoghegan Hart (GBr)  
  4. Dan Martin (Ier)  
  5. Jack Haig (Aus)  
  6. Dylan Teuns 23"
  7. Ion Izagirre (Spa) 32"
  8. Sander Armée 42"
  9. Oscar Rodriguez (Spa) 45"
  10. Ruben Fernandez (Spa) 49"
  Klassement na rit 4
  1. Tadej Pogacar (Svn) in 16u38'28"
  2. Jack Haig (Aus) op 6"
  3. Tao Hart (GBr) z.t.
  4. Daniel Martin (Ier) 13"
  5. Dylan Teuns 23"
  6. Wout Poels (Ned) 25"
  7. Ion Izaguirre (Spa) 32"
  8. Ruben Fernandez (Spa) 49"
  9. Oscar Rodriguez (Spa) 1'11"
  10. Alejandro Valverde (Spa) 1'14"