Ga naar de inhoud

Phil Bauhaus steekt de eindzege op zak in Saudi-Arabië

 za 8 februari 2020 14:27
Phil Bauhaus sloeg een dubbelslag in de slotrit.
Phil Bauhaus sloeg een dubbelslag in de slotrit.

De Duitser Phil Bauhaus heeft de eerste editie van de Ronde van Saudi-Arabië op zijn naam geschreven. De Duitser van Bahrain-McLaren dankte zijn eindzege aan de bonificatieseconden die de ritzege in de slotetappe hem opleverden.

De laatste etappe kende een nerveus koersbegin met tal van aanvallen. Uiteindelijk zou een groep van vier wegrijden uit het peloton: Jon Irisarri, Ángel Madrazo, Nigel Ellsay en Richard Jones. Ze reden een voorsprong van 3'30" bij elkaar op het peloton, waar Bahrain-McClaren en Arkea-Samsic voor hun snelle jongens werkten.

 

De bonus liep snel terug, te snel zelfs, en dat zorgde niet alleen voor een hoog tempo, maar ook nervositeit. Er werd maar liefst drie keer gevallen in de laatste 50 km, onder meer Youcef Reguigui en alweer Mark Cavendish lagen op de grond.

 

Uiteindelijk werd de de kopgroep op 5,5 km bijgebeend, waarna de sprintvoorbereiding begon op de slechte wegen richting finish. In de sprint lanceerde Cavendish zijn ploegmaat Bauhaus perfect. Die kon de oprukkende Bouhanni afhouden en sloeg zo een dubbelslag, met ritwinst en de eindzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 5:

 1. Phil Bauhaus (Dui) 144 km in 3'18"57
 2. Nacer Bouhanni (Fra) z.t.
 3. Arvid de Kleijn (Ned)
 4. Timothy Dupont
 5. Imerio Cima (Ita)
 6. Matteo Malucelli (Ita)
 7. Youcef Reguigui (Alg)
 8. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf)
 9. Carlos Barbero (Spa)
 10. Jetse Bol (Ned)

Eindstand

 1. Phil Bauhaus (Dui) in 17u53'38"
 2. Nacer Bouhanni (Fra) op 2"
 3. Rui Costa (Por) 13"
 4. Youcef Reguigui (Alg) 22"
 5. Heinrich Haussler (Aus) 23"
 6. Carlos Barbero (Spa) 24"
 7. Sergej Tsjernetski (Rus) 25"
 8. Andres Korn (Den) z.t.
 9. Geoffrey Soupe (Fra) 26"
 10. August Jensen (Noo) z.t.