Nederland volgt het voorbeeld van België: geen voetbal op zondag

  Geen voetbal op zondag voor Ajax

  Net zoals in de Jupiler Pro League wordt op zondag niet gevoetbald in de Nederlandse Eredivisie. De KNVB besliste om de wedstrijden uit te stellen wegens de storm Ciara.

  Net zoals bij ons zal morgen de storm Ciara door Nederland razen. De KNVB besloot dan ook om de 4 geplande wedstrijden uit te stellen: "Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd", klinkt het op de site van de KNVB.

   

  Het is nog niet zeker wanneer de wedstrijden dan wel zullen doorgaan: "De volgende dagen volgt er overleg tussen de betrokken ploegen en de KNVB. Er zal dan gezocht worden naar een geschikt moment voor alle ploegen."

   

  Zondag stonden normaal gezien de toppers FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord op het programma. Landskampioen Ajax is nog steeds de competitieleider en heeft een voorsprong van 3 punten op AZ Alkmaar.