Jai Hindley lonkt naar eindwinst in Herald Sun Tour na nieuwe ritzege

  Jai Hindley (archieffoto) begint als leider aan de slotrit.

  De Australiër Jai Hindley heeft zijn tweede etappezege behaald in de Herald Sun Tour. De renner van Sun Web was de sterkste in de koninginnenrit. De Herald Sun Tour eindigt morgen.

  Een groepje van 6 renners mocht in de 4e etappe het verhaal van de dag schrijven. De zes konden met een voorsprong van zo'n drie minuten beginnen aan de slotklim en dat bleek niet voldoende. Op 5 kilometer van de streep werd de laatste vluchter opgeraapt.

   

  In de strijd om de dagzege op Mount Buller gooide Sebastien Berwick de knuppel in het hoederhok met een flukse versnelling in de slotkilometer. Leider Jai Hindley was de enige die zijn wagonnetje kon aanpikken. De renner van Sunweb stoomde vervolgens ook door naar zijn tweede ritzege en verstevigde zo ook zijn leidersplaats. Zondag eindigt de Herald Sun Tour met een korte etappe in Melbourne.

  De stand voor de slotrit: