Hanne Desmet grijpt net naast brons op WB shorttrack in Dresden

  Hanne Desmet is er niet in geslaagd om op het podium te eindigen van de Wereldbeker shorttrack in Dresden op de 1.500 meter. Stijn Desmet, de jongere broer van Hanne, won de B-finale bij de mannen.

  Hanne Desmet (23) begon aan de staart van het peloton aan de finale en bleef daar ook een hele poos zitten. Uiteindelijk wachtte ze net wat te lang om haar versnelling te plaatsen. De overwinning ging naar de veelvoudige wereldkampioene uit Zuid-Korea Min Jeong Choi voor haar landgenote An Rum Noh en de Chinese Yu Tong Han.

  Geen A-finales voor Stijn Desmet

  Bij de mannen wist Stijn Desmet (21) zich na een vierde plaats in de halve finale niet te plaatsen voor de eindstrijd. In de B-finale greep hij wel zijn kans en haalde hij knap de overwinning binnen.

   

  Ook met de estafetteploeg kon Stijn Desmet zich niet plaatsen voor de A-finale. Samen met Goeminne, Vanhooren en Pétré eindigde hij na 5 kilometer als derde na een heel sterk Rusland en China. België moest zich zo tevreden stellen met een plekje in de B-finale.