Tactisch of irritant? Boeblik wil Goffin verrassen met onderhandse opslag

  Alexander Boeblik was niet aan zijn proefstuk toe.

  Als je al vier setpunten hebt verkwanseld, moet je wel eens iets anders proberen. Alexander Boeblik probeerde David Goffin gisteren in de tiebreak te verrassen met een onderhandse opslag, zonder succes.

  David Goffin heeft gisteren in de tweede ronde in Montpellier Alexander Boeblik niet zonder moeite opzijgeschoven. Vooral in de tweede set toonde de Kazak zich een taaie klant: in de tiebreak sprokkelde hij vijf setpunten, die hij evenwel niet kon verzilveren.

   

  Boeblik gooide het bij het laatste setpunt zelfs over een andere boeg: een onderhandse opslag. Het is niet de eerste keer dat de Kazak zich aan die tactiek waagt en Goffin liet zich dan ook niet verrassen. Ook tegen Dominic Thiem en John Isner had Boeblik zijn opslagwissel vorig jaar al eens geprobeerd. 

   

  “Er is niets mis met een onderhandse opslag, integendeel, het kan een erg goede tactiek zijn", had Thiem toen al toegegeven. Ook volgens Kirsten Flipkens mag het geen taboe zijn. "Als een dropshot mag, waarom een onderhandse opslag dan niet?"

  De poging van Boeblik tegen Goffin:

  De poging van Boeblik tegen Thiem:

  De poging van Boeblik tegen Isner: