Shirtveiling Anderlecht levert bijna 17.000 euro op voor Brussels jongerenproject

  Het shirt van Vincent Kompany was het populairste bij de fans.

  Anderlecht heeft dankzij een veiling van de shirts waarmee het in actie kwam op de 24e speeldag bijna 17.000 euro ingezameld voor het Brusselse project FEFA. Het truitje van aanvoerder Vincent Kompany was weinig verrassend het populairste bij de paars-witte fans.

  Vorige zondag speelden alle Anderlecht-spelers met de naam Rensenbrink op hun shirt, als eerbetoon aan de overleden clublegende Robbie Rensenbrink, die eind januari overleed.

   

  In samenspraak met de familie van Rensenbrink werden de shirts van de spelers nadien geveild voor het goede doel. De actie bracht maar liefst 16.907 euro op. Het shirt van aanvoerder Vincent Kompany was het meest gegeerde, zijn truitje leverde 6.000 euro op. 

   

  De opbrengsten van de veiling gaan naar het Brusselse project FEFA (Football-Études-Familles-Anderlecht), dat de interesse van kwetsbare Brusselse jongeren voor studies en school opwekt door middel van voetbal. Het doel is om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen, onder meer door voetbal te koppelen aan schoolresultaten.

   

  "Heel erg bedankt aan de familie Rensenbrink, RSCA en de staf voor deze bijdrage", reageert FEFA-coördinator Julien Cuxax. "Bovenop de erkenning voor ons werk, zorgt dit voor extra mogelijkheden om te investeren in de jeugd en om nieuwe projecten te ontwikkelen. Altijd in het belang van Anderlecht, Brussel en de jongeren."