VIDEO: Groenewegen vloert Jakobsen opnieuw met een banddikte in Valencia

  Groenewegen (in het oranje) balt zijn vuist, Jakobsen (uiterst links) baalt.

  Dylan Groenewegen heeft ook de tweede massasprint in de Ronde van Valencia (2.Pro) naar zijn hand gezet. De kopman van Jumbo-Visma kwam pas laat uit het pak, maar haalde het toch met een duidelijk verschil voor zijn landgenoot Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step).

  Na de top van de enige klim van de dag, de Hondon de los Frailes, had het peloton nog 70 kilometer de tijd om 6 vroege vluchters bij de lurven te vatten. Deceuninck-Quick Step en Jumbo-Visma hielden de achterstand beperkt tot maximaal 3 minuten.

   

  Op 12 kilometer van het einde smakte Dylan Groenewegen tegen het asfalt in zijn oranje leiderstrui van het puntenklassement. De Nederlander kon voort zonder veel problemen en niet veel later was het verhaal van de vroege vlucht voorbij.

   

  In de slotkilometer probeerden Michal Kwiatkowski en Lawrence Naesen de massasprint te ontlopen, erg succesvol was hun poging niet.

   

  De sprint werd van ver op gang gebracht door Luka Mezgec en Ivan Carcia Cortina, maar aan Groenewegen was niet veel te doen. Jakobsen kwam nog sterk opzetten, maar over zijn landgenoot raakte hij niet meer. Jack Haig begint morgen als leider aan de bergrit naar Altea.

  Beelden van de sprint:

  Uitslag rit 3
  1. Dylan Groenewegen (Ned) 175km in 4u54'56"
  2. Fabio Jakobsen (Ned) z.t.
  3. Matej Mohoric (Svn)  
  4. Davide Cimolai (Ita)  
  5. Jon Aberasturi (Spa)  
  6. Luka Mezgec (Svn)  
  7. Amaury Capiot  
  8. Matteo Trentin (Ita)  
  9. Tom Van Asbroeck  
  10. Alexander Kristoff (Noo)  
  Klassement na rit 3
  1. Jack Haig (Aus) in 13u16'25"
  2. Tadej Pogacar (Svn) z.t.
  3. Alejandro Valverde (Spa)  
  4. Ruben Fernandez (Spa)  
  5. Dylan Teuns  
  6. Ion Izagirre (Spa)  
  7. Tao Geoghegan Hart (GBr)  
  8. Matej Mohoric (Svn) +2"
  9. Jan Polanc (Svn) +5"
  10. Greg Van Avermaet