Bondscoach Mestdagh: "Tegen Japan wél eens goed van start gaan"

  De Belgian Cats hebben een dagje tijd gehad om de nederlaag tegen Canada te verwerken. Het weekend, met eerst Japan en vooral daarna Zweden, wordt nog een stukje crucialer en dus ook spannender. "Zondag tegen Zweden wordt een finale voor ons."

  Philip Mestdagh moest tegen Canada lijdzaam toekijken hoe zijn Belgian Cats in de slotfase net niet voor de ommekeer konden zorgen. "Basketbal is geen computerspel. Je bent afhankelijk van je speelsters", blikt Mestdagh nog eens terug.

   

  "Je hebt altijd de hoop dat de wedstrijd nog zou kantelen, maar dat lukt uiteindelijk niet omdat we de verkeerde beslissing nemen."

   

  "Iedereen was ontgoocheld, maar het was wel tegen een van de subgrootmachten, na de VS en Australië. Je kunt tegen hen 1 of 2 keer op de 10 eens winnen, maar het is dus geen evidentie dat je zomaar wint."

   

  "De nederlaag was ook een beetje ingecalculeerd. We nemen de positieve zaken mee naar de volgende matchen. Vooral zondag tegen Zweden wordt een finale voor ons."

   

  Maar eerst is er dus nog vanavond de match tegen Japan. "We hebben al heel wat video van hen bekeken. Als we nu wél eens goed van start gaan en we kunnen onze sterke punten uitspelen en hun zwakke punten neutraliseren, dan hebben we een kans."

  Volg vanavond vanaf 18.05u België-Japan met livestream