Indoorroeier Lemmelijn is de beste belofte van de wereld over 500m

  Ward Lemmelijn heeft zich in het stade Pierre de Coubertin in Parijs tot wereldkampioen indoorroeien gekroond op de 500 meter. Lemmelijn was in de beloftecategorie meer dan een seconde sneller dan de nummer 2, een eeuwigheid over die afstand.

  Ward Lemmelijn werd vorig jaar al wereldkampioen bij de beloften en in Parijs wil hij dat nog eens overdoen. De 500 meter is het opwarmertje van de klassieke 2.000 meter, die zaterdag op het programma staat.

   

  Lemmelijn, die nog maar in 2017 van het voetbal overstapte naar het indoorroeien, kwam binnen na 1'17"7, bijna anderhalve seconden sneller dan zilveren medaille Emil Lenzing.

   

  "Op deze afstand moet je niet te veel nadenken", zegt de 22-jarige Lemmelijn. "Gewoon alles geven... en sterven!"