Guardiola: "Messi naar City? Ik hoop dat hij bij Barcelona blijft"

    Messi en Guardiola wonnen samen 3 titels en 2 Champions Leagues.

    Het openlijke gekrakeel tussen Lionel Messi en Eric Abidal, de technische directeur van Barcelona, heeft de speculaties van een transfer van het Argentijnse voetbalwonder gevoed. Pep Guardiola kan zich niet voorstellen dat Messi ooit niet voor Barcelona zou voetballen.

    Pep Guardiola en Lionel Messi vierden samen grote successen bij Barcelona, maar nu staan ze al een aantal jaar in verschillende kampen. Zou dat ooit opnieuw hetzelfde kamp kunnen worden? Zou Messi dus ooit naar Manchester City trekken, vroeg een journalist op de wekelijkse persconferentie?

     

    Guardiola beantwoordt de vraag met een ongelovige, bijna geïrriteerde hoofdbeweging. "Hij is een speler van Barcelona en zal daar blijven. Dat hoop ik toch. Hij zal zijn carrière daar beëindigen."