Facebook Live met de Belgian Cats: "Dat gingen we toch niet zeggen?"

  Jana Raman, Kim Mestdagh en Heleen Nauwelaers beantwoorden jullie vragen.

  De Belgian Cats proberen deze week hun olympische droom waar te maken. Vandaag maakten Kim Mestdagh, Jana Raman en Heleen Nauwelaers tijd om op jullie vragen te antwoorden in een Facebook Live.

  Jana Raman: "Misschien is Benito Raman verre familie"

  In een Facebook Live gaat het er gemoedelijk aan toe en kunnen al eens wat "lichtere" vragen gesteld worden. En dus kon de vraag gesteld worden of ze familie is van Schalke-voetballer Benito Raman. "Misschien verre familie, maar ik ken hem niet persoonlijk;"

   

  De Belgian Cats proberen Tokio en de Olympische Spelen te bereiken. Tegen wie zouden ze daar graag spelen. "Vroeger zou ik Team USA gezegd hebben", zegt Jana Raman. "Maar we hebben al tegen de Amerikanen gespeeld op het WK. Misschien tegen de makkelijkste tegenstanders?"

   

  "Tegen Japan of China spelen is ook een uitdaging, dat is een ander soort basket. Dat zijn de leuke wedstrijden", zegt Jana Raman nog. "Japan spreekt me als land ook aan", pikt Kim Mestdagh in. "Ik zou graag op vakantie gaan naar Japan, maar toch liefst eerst voor de Olympische Spelen."

   

  De Belgian Cats vormen een hechte groep. Jana Raman: "Kim en ik zijn al samen bezig sinds we 15, 16 jaar oud zijn. Ondertussen is Kim bijna 30 jaar (ze viert in maart haar 30e verjaardag, red)." "Dat gingen we hier toch niet zeggen", lacht Kim Mestdagh.

  De Belgen logeren samen met de andere ploegen in hetzelfde hotel in Oostende. Vrijdag in de namiddag gaan alle ploegen samen een opruimactie doen in de duinen. "In de namiddag hebben we voor het eerst een actie met alle ploegen samen: 'Clean the beach'. Ik denk wel dat de sfeer leuk zal zijn. Dan kunnen we eens babbelen."

   

  Kim Mestdagh: "Of we samen met de Canadese en Zweedse vrouwen iets drinken in de bar? Neen, daarvoor is dit toernooi iets te serieus."

  olympisch kwalificatietoernooi basketbal

  wedstrijden groep A
  Japan Zweden 75-54
  Canada BELGIE 61-56
  BELGIE Japan 92-84
  Zweden Canada 50-80
  Zweden BELGIE 53-61
  Canada Japan 70-68
  Stand
      M W V +/- punten
  1. Canada 3 3 0 +37 6
  2. België 3 2 1 +11 5
  3. Japan 3 1 2 +11 4
  4. Zweden 3 0 3 -59 3

  Canada en België plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Tokio. Japan was als gastland al zeker van deelname.