VIDEO: Exit in World Grand Prix is streep door rekening van O'Sullivan

  Ronnie O'Sullivan is nog niet zeker van het Players Championship met de beste 16 van het seizoen.

  De World Grand Prix wordt niet de 37e recordzege voor Ronnie O'Sullivan (WS-4). De publiekslieveling ging er in de kwartfinales in Cheltenam (Eng) uit  tegen de Schot Graeme Dott (WS-21). O'Sullivan zal nog uit zijn pijp mogen komen om zijn titel te verdedigen op het Players Championship.

  Nadat Dott met breaks van 70 en 60 een 3-1-voorsprong genomen had, kwam "The Rocket" met breaks van 52, 52 en 102 3-3 langszij. Vervolgens potte de wereldkampioen van 2006 echter 52 en 91 weg voor een plaats bij de laatste vier. Het was 9 jaar geleden dat Dott O'Sullivan nog eens kon kloppen.

   

  O'Sullivan speelde op de paardenrenbaan in Cheltenham zijn eerste toernooi sinds het Scottish Open van 2 maanden geleden en gaf na moeizame zeges in de vorige rondes tegen David Gilbert (WS-12) en Liang Wenbo (WS-38) al toe dat hij matchritme mist.

   

  De 5-voudige wereldkampioen, winnaar van de World Grand Prix in 2018, zal nu nog een sterke prestatie nodig hebben op het Welsh Open of het Shoot-Out, wil hij eind deze maand zijn titel verdedigen in het Players Championship. Dat toernooi is voorbehouden aan de top 16 van de wereldranglijst over 1 seizoen.

   

  "Graeme speelde goed en verdiende te winnen", reageerde O'Sullivan. "Ik heb het 3 frames goed gedaan en klaag niet. Het is moeilijk om mijn eigen prestatie te analyseren. Het maakt ook niet uit hoe ik speelde, het resultaat is er niet. Sowieso had ik de hele wedstrijd het gevoel dat Dott beter was."

   

  Dott neemt het in de halve finales (best-of-11) op tegen Tom Ford (WS-25). Die schakelde Gary Wilson (WS-18) met 5-2 uit.

  O'Sullivan kegelt rode bal van de tafel:

  Meer tweets over de match: