Agüero breekt record met zevende trofee van Speler van de Maand

  Sergio Aguëro werd voor de zevende keer verkozen, Kevin De Bruyne won nog nooit.

  Sergio Agüero heeft voor de zevende keer de trofee voor Speler van de Maand gekregen in de Premier League, een record. De aanvaller van Manchester City doet beter dan Steven Gerrard en Harry Kane.

  Zes doelpunten en een assist in amper drie competitiewedstrijden. Met die knappe cijfers kreeg Agüero (31) voor de zevende keer de onderscheiding van Speler van de Maand. Hij is nu alleen recordhouder. Voormalig Liverpool-kapitein Steven Gerrard en Tottenham-spits Harry Kane hebben zes streepjes achter hun naam.

   

  De Speler van de Maand wordt in Engeland gekozen door het publiek, de aanvoerders van de twintig Premier League-clubs en een panel experten.  Agüero won de trofee voor het eerst in oktober 2013 en daarna nog in november 2014, januari en april 2016, januari 2018 en februari 2019.

   

  Op de erelijst staan ook vijf Rode Duivels: Marouane Fellaini (november 2012), Jan Vertonghen (maart 2013), Christian Benteke (april 2015), Eden Hazard (oktober 2016 en september 2018) en Romelu Lukaku (maart 2017). Opmerkelijk, Kevin De Bruyne (Manchester City) kreeg al verschillende nominaties, maar won nog niet. Ook Vincent Kompany ontbreekt op het palmares.