Aernouts laat Heemeryck in slot achter en loopt naar winst in Dubai

  Heemeryck (l), Aernouts (m) en Bowden (r) op het podium in Dubai

  Bart Aernouts heeft de 70.3 Ironman van Dubai naar zijn hand gezet. In de slotkilometers van de afsluitende halve marathon rekende hij af met Pieter Heemeryck. De Brit Adam Bowden vervolledigde het podium.

  Met Aernouts en Heemeryck stonden 2 Belgische kleppers aan de start in Dubai. Heemeryck begon sterk en kwam met de kopgroep uit het water.

   

  Aernouts is de minder goeie zwemmer en stapte met een achterstand van 3'25" op de fiets. Met een indrukwekkend nummer reed hij evenwel het gat dicht op de koplopers. Hij werkte de 90 km af met een gemiddelde van 48 kilometer per uur.

   

  In een kopgroep van 4 begonnen de Belgen aan de halve marathon. Enkel Heemeryck kon het tempo van Aernouts volgen, maar na een versnelling in de laatste 5 kilometer moest ook hij laten begaan.

   

  In 3u33'45" trok Aernouts het laken naar zich toe, Heemeryck werd tweede op 1'24", titelverdediger Bowden op 2'46" derde.

  Sara Van De Vel is 7e, Louis Talpe 149e

  Ook Louis Talpe verscheen aan de start en eindigde in het klassement als 149e met een chrono van 4u31'57". De acteur en presentator werd in zijn leeftijdscategorie (35-39 jaar) 27e.

   

  Bij de vrouwen won de Zwitserse Imogen Simmonds (3u58'37"), onze landgenote Sara Van De Vel eindigde 7e in 4u13'28".