Seizoensbegin in mineur: kneuzing voor Naesen, breuk voor Gallopin en Foss

  Tobias Foss valt meteen uit.

  Gisteren won Jumbo-Visma met Dylan Groenewegen de openingsrit in de Ronde van Valencia, vandaag moest de Nederlandse ploeg zijn wonden likken. Tobias Foss (22) heeft bij een val zijn sleutelbeen gebroken. Bij AG2R valt de schade mee bij Oliver Naesen, maar niet bij Tony Gallopin. 

  Na het afhaken van Tom Dumoulin mocht Tobias Foss zich vandaag in Valencia eens meten met de klimkleppers. De 22-jarige Noor won vorig jaar de Ronde van de Toekomst en is een van de aanstormende talenten.

   

  Maar na zijn tweede koersdag van het jaar ligt Foss al in de lappenmand. In de stormloop naar het slotklimmetje kwam Foss ten val en hij liep een sleutelbeenbreuk op. De Noor zal binnenkort in Nederland geopereerd worden.

  Breuk voor Gallopin, kneuzing voor Naesen

  Ook AG2R liep averij op. Tony Gallopin (31) heeft zijn linkerscafoïde gebroken. "We kunnen pas later communiceren over zijn onbeschikbaarheid", stelt de Franse ploeg.

   

  Ook Oliver Naesen deelde in de klappen, maar hij ontsnapt aan een breuk. Hij heeft een kneuzing van zijn bekken opgelopen.

   

  "Bij een renner voor mij brak het stuur, waardoor hij van de ene naar de andere kant schoot. Ik kon hem niet meer ontwijken, mijn ploegmaat Tony Gallopin ook niet. We kwamen allebei ten val. Ik kwam dan ook nog eens op mijn radio terecht en kreeg nog een fiets op mij", vertelt Naesen.

   

  "We hebben foto's laten nemen en ik heb gelukkig niets gebroken", laat hij weten. "Er is enkel sprake van een kneuzing van het bekken. Mijn ploegmaat Tony komt er slechter vanaf. Zijn pols is gebroken."