Licht aan het einde van de tunnel: Thijssen hervat training in Mallorca

  Gerben Thijssen

  Gerben Thijssen is een stap dichter bij zijn comeback. De jonge Belg heeft zijn trainingen in Mallorca hervat, na een zware val in de Zesdaagse van Gent in november.

  De 21-jarige telg van Lotto-soudal ging op de eerste avond in het Gentse Kuipke na een ongelukkige botsing meteen zwaar tegen de vlakte. Met drie gebroken ribben, een sleutelbeenbreuk en enkele kleine hersenbloedingen was het verdict zwaar. 

   

  Na drie maanden revalidatie zijn de trainingen in Mallorca een belangrijke stap op weg naar een terugkeer in het peloton. Thijssen lijkt zich zo nog net op tijd klaar te kunnen stomen voor het komende wielerseizoen. Het zou het eerste volledige jaar bij de profs zijn waar Thijssen zijn snelle benen kan tonen.

  VIDEO: Thijssen verlaat het Kuipke in een ziekenwagen