Gareth Bale ziet potentieel in gaming en zoekt talent voor esportsploeg

  Gareth Bale, profvoetballer bij Real Madrid, heeft besloten om te investeren in professioneel gamen. Ellevens Esports is de naam geworden van zijn organisatie, naar analogie met zijn rugnummer 11 als voetballer.

  Op zoek naar talent

  De Welshman richtte reeds een FIFA-team op dat vandaag zal aantreden op het WK voor clubs, de FIFA eClub World Cup. Maar Bale wil meer. Met Ellevens Esports wil hij ook teams in Fortnite, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) en Rainbow Six Siege.


  Wie denkt kans te maken om toe te treden tot een van de teams van Bale, kan zich gewoon inschrijven op de website van Ellevens Esports. Bale zal namelijk een talentenjacht organiseren om te kijken wie in aanmerking komt voor een professioneel contract als gamer.


  “Op het veld is mijn doel altijd om te winnen. Met Ellevens Esports zal dat verlangen om te winnen net zo groot zijn”, legt Bale uit. “Er zijn overeenkomsten tussen voetbal en esports: toewijding en opoffering zijn nodig om de top te bereiken. "


  “Ik ben op zoek naar spelers van wereldklasse voor Ellevens in verschillende games. Het vinden van nieuw talent is een spannend onderdeel van het proces en tot nu toe was het erg opwindend om betrokken te zijn bij de selectie van onze line-up.”

  In het spoor van Griezmann, Gullit en Carrasco

  De stap van Bale is geen alleenstaand geval. Steeds meer profvoetballers zien hun heil in de boomende markt van esports. Vorige maand nog maakte Antoine Griezmann, speler bij FC Barcelona, bekend dat hij met zijn broer Théo een esportsorganisatie op poten heeft gezet.


  Griezmann, die overigens bekend staat zijn goals te vieren met een dansje uit Fortnite, wil zich met Grizi Esport (de naam van zijn organisatie, red.) ook op verschillende games toeleggen zoals League of Legends, FIFA, Fortnite, Rainbow Six Siege en CSGO.


  Ook Ruud Gullit, Nederlands ex-international, zit al sinds 2018 in de wereld van esports. Met Team Gullit is hij een organisatie gestart die FIFA-spelers ondersteunt op het gebied van coaching en management.


  Rode Duivel Yannick Carrasco tot slot ondersteunt al een tijdje een esportsproject. Intussen voetbalt Carrasco opnieuw bij Atletico Madrid, maar toen hij van die club de overstap maakte naar China, werd hij mede-eigenaar van de Chinese esportsorganisatie ARES.