De Super League breidt uit: groen licht voor vrouwenploegen Charleroi en Zulte Waregem

  De vrouwenploeg van Zulte Waregem

  Het Women's Football Committee, het overlegorgaan van de Pro League voor vrouwenteams, heeft het licht op groen gezet voor de toetreding van Sporting Charleroi en Zulte Waregem tot de Super League. De hoogste klasse van het Belgisch vrouwenvoetbal zou daarmee tot acht ploegen uitgebreid worden.

  Met Anderlecht, Gent, Standard, Genk, OH Leuven en Club Brugge telt de Super League momenteel slechts zes teams. Charleroi en Zulte Waregem zouden dat aantal volgend seizoen naar acht kunnen optrekken.

   

  De Pro League heeft een principeakkoord met beide ploegen, al moeten ze wel nog aan de licentievoorwaarde voldoen. Ten laatste op 25 mei zal definitief beslist worden over hun toetreding. 

   

  De KBVB juicht de komst van Charleroi en Zulte Waregem toe en verwacht de komende jaren veel nieuwe inschrijvingen van vrouwenteams.

   

  De voetbalbond grijpt de gelegenheid dan ook meteen aan om het volledige reglement van het vrouwenvoetbal bij te werken. Onder ander het promotie- en degradatiesysteem wordt bij de uitbreiding aangepast.