Derby-coach Cocu: "Rooney zal klaar zijn voor speciale match tegen United"

  Wayne Rooney scoorde de 4e goal van zijn team vanaf de stip in de replay tegen Northampton.

  Het leest als een voetbalsprookje. Wayne Rooney ging gisteren met tweedeklasser Derby County een ronde verder in de FA Cup en ontvangt nu op 5 maart zijn ex-club Manchester United. De 34-jarige spits speelde daar 13 jaar lang. De Engelse voetballiefhebbers smullen van het vooruitzicht. 

  Na 2 jaar Everton, 13 jaar United, 1 jaar Everton en 1,5 jaar DC United belandde Rooney vorige maand bij Derby County. En de 120-voudige international toonde er meteen zijn belang.

   

  Bij zijn debuut op 2 januari was hij als aanvoerder goed voor een assist bij de 2-1-zege van Barnsley. En 3 dagen later was hij de beste man op het veld bij de 0-1-zege in de vorige bekerronde bij Premier League-club Crystal Palace.

   

  In zijn laatste 3 wedstrijden scoorde Rooney ook telkens, zo ook gisteren vanaf de stip in de 4-2-replay tegen derdeklasser Northampton. Derby verdiende zo een mooie affiche op 5 maart thuis tegen Manchester United in de 1/8e finales van de FA Cup. Rooney blijft er rustig onder. Meer dan een smiley kon er in zijn tweet niet vanaf.

  Cocu: "Rooney zal klaar zijn voor die speciale match"

  Anderen geven wat meer commentaar bij het opmerkelijke feit dat Rooney terugkeert naar de club waarvan hij topschutter aller tijden is met 253 doelpunten in 559 wedstrijden.

   

  Derby-coach Phillip Cocu bijvoorbeeld: "Hij komt terug van de States, sluit zich bij ons aan en speelt nu tegen zijn voormalige club waar hij een geweldige carrière had. Dat is speciaal. Ik ben zeker dat hij er klaar voor zal zijn."

   

  "Het zal een mooie wedstrijd worden, niet alleen voor Wayne, maar voor iedereen binnen de club. Iedereen verwachtte hen misschien hoger in het klassement, maar daarom spelen ze geen slecht voetbal. Het is een enorm sterk team, maar we zullen er alles aan doen om er een geweldige sfeer en dito match van te maken."

  Meer tweets over Rooney meets United: