Ga naar de inhoud

Bonifazio verzilvert late jump met winst in Saudi-Arabië

 wo 5 februari 2020 14:13

De tweede rit in de gloednieuwe Ronde van Saudi-Arabië is een hapje geworden voor Niccolo Bonifazio (Team Total Direct Energie). Gisteren maakte hij nog kennis met het asfalt, vandaag glipte de Italiaan in het slot weg uit het peloton. Met Timothy Dupont en Jens Debusschere finishten er ook twee Belgen in de top 5.

Een val van Mark Cavendish schrikte de tweede vlakke etappe in Saudi-Arabië even op. De Brit, een van de kanshebbers op de dagzege, ging tegen de vlakte. De schade was niet groot en hij kon snel weer aansluiten bij het peloton. Maar hij werd op zo'n 10 kilometer voor de finish opnieuw gehinderd door een valpartij. 

 

Deze keer lagen vier renners op de grond, onder meer Reinardt Janse van Rensburg en Enrico Gasparotto. Cavendish werd daardoor opgehouden en het duurde lang vooraleer hij weer zou aanpikken. Zo gingen zijn kansen op sprintwinst in rook op.

 

Zijn ploegmaat Haussler probeerde er daarom nog iets van te maken met een ultieme jump op 1 kilometer van de streep. Hij kreeg Bonifazio mee in zijn wiel. Het was de Italiaan die het hoge tempo het langst kon volhouden en hij verraste zo het sprintende peloton. Bauhaus won de sprint om de tweede plek. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 2

1. Niccolo Bonifazio (Ita) in 4u32'31"
2. Phil Bauhaus (Dui) op 2"
3. Nacer Bouhanni (Fra)  
4. Timothy Dupont  
5. Jens Debusschere   

Stand na rit 2

1. Rui Costa (Por) in 8u24'35"
2. Heinrich Haussler (Dui) op 1"
3. Nacer Bouhanni (Fra) 2"
4. Phil Bauhaus (Dui) 4"
5. Andreas Kron (Den) 9"
6. Jens Debusschere 10"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.