King James brengt opnieuw wat vreugde in het Staples Center

  De LA Lakers rouwen nog altijd om Kobe Bryant, maar voor het eerst na "2 matchen en 3  quarters" keerde de vreugde terug in het Staples Center. Wie anders dan LeBron James zette de zaal in vuur en vlam met 5 driepunters op een rij in het laatste quarter tegen San Antonio: 129-102.

  Vrijdag in de eerste competitiematch sinds de tragische dood van clubicoon Kobe Bryant verloren de Lakers thuis tegen Portland op een avond vol droefheid, eerbetoon en een pakkende speech van James.

  De dag nadien pakten James en co. wel Sacramento in, maar dat gebeurde nog met een bedrukt gemoed. Gisteren waren de kansen van San Antonio al verkwanseld, toen James eindelijk weer voor wat "showtime" zorgde. Zijn 5 bommen werden bejubeld door spelers én publiek. Met 36 punten, 9 assists en 7 rebounds was hij andermaal man van de match. De Lakers blijven stevig op kop in de Western Conference. 

  De 5 bommen van James:

  En meer fraais van King James:

  Sterke "Greek Freak" wint duel met Zion Williamson

  Elders in de NBA trokken de Milwaukee Bucks aan het langste eind in New Orleans (120-108), getekend Giannis Antetokounmpo. Met 34 punten, 17 rebounds en 6 assists in 33 minuten won de "Greek Freak" het duel in het duel van fenomeen Zion Williamson, die met 20 punten, 7 rebounds en 4 assists toch ook thuis gaf.

   

  Antetokounmpo kwam al voor de 10e keer dit seizoen tot minstens 30 punten, 15 rebounds en 5 assists. 9 andere spelers deden hem dit al voor, maar dan maar 1 keer. Cijfers waarmee de Griek solliciteert naar een verlenging van zijn MVP-titel. Met 43 zeges en 7 nederlagen verstevigen de Bucks hun leidersplaats in de Eastern Conference.