Moskee-truck biedt islamitische olympiërs gebedsplek aan in Tokio

    De Olympische Spelen lokken deze zomer atleten vanuit alle hoeken van de wereld naar Japan. Daarbij ook heel wat islamitische atleten, die op zoek zijn naar plaatsen waar ze in alle rust hun dagelijkse gebeden kunnen doen. Een mobiele moskeebus moet daar een oplossing voor bieden.

    De mobiele moskee is een ontwerp van een Japans bedrijf en is eigenlijk een reusachtige vrachtwagen die uitgeklapt kan worden tot een gebedshuis voor zo'n 50 moslims.

     

    "De islamitische cultuur wordt in Japan nog altijd aan terrorisme gelinkt", zegt de bedenker ervan. "Aangezien de Spelen wereldvrede promoten, hoop ik dat deze mobiele moskee de mensen laat inzien dat er verschillende culturen in de wereld zijn en dat we Olympische en Paralympische Spelen zonder discriminatie promoten."