Andy is de man achter de cyclocrossconfetti: "Mooiste foto's dankzij mijn kanon"

  "Als de renners op 3 meter zijn, dan mag je het kanon laten afgaan"

  Het één-programma Iedereen Beroemd volgt deze week een reeks doorgewinterde cyclocrossfans. Eén van hen is Andy, die steevast boterhammen en confetti meezeult naar elke cross. U zag zijn kunsten ongetwijfeld al in beeld. 

  "De timing is cruciaal", zegt Andy. "Als de renners afkomen, dan is 10 meter te vroeg. 8 meter? Ook te vroeg. 3,5 meter? Dan mag je al draaien. Als de renner op 3 meter is, dan is dat perfect om het kanon af te laten gaan. Dan is de confetti mooi verspreid over de renner."

   

  "Als de fotografen aan de aankomst foto's kunnen nemen waarbij de renners mooi door de confetti komen gereden, geef toe, dat is toch uniek."

  Dit is zijn uitleg in Iedereen Beroemd:

  Iedereen Beroemd op maandag:

  Iedereen Beroemd op dinsdag: