Zulte Waregem legt zich erbij neer: "Vossen speelt zeker niet, dat was de afspraak"

  Ook in de persconferentie van Zulte Waregem was Jelle Vossen een hot topic. "We komen er nu niet meer op terug, dat is tijdverlies", probeert Francky Dury er een streep onder te trekken.

  Francky Dury spuit in het begin van de persconferentie nog wat mist over Jelle Vossen. "Misschien zit hij wel in de kern voor de match van morgen." Tot de voorzitter hem even op de vingers tikt.

   

  "Waar je over onderhandeld hebt en wat in het contract staat, daar kun je niet onderuit. Dit was een voorwaarde om de transfer uit te kunnen voeren. We komen daar nu niet meer op terug, dat is tijdverlies. Ik kan daar nu wel over klagen, maar dit is door de 3 partijen ondertekend. We moeten maar creatief genoeg zijn om met oplossingen te komen."

   

  "Voor mij was het totaalplaatje belangrijk", zegt voorzitter Carl Ballière. "We hebben een goeie overeenkomst gesloten met de 3 partijen. Club heeft een enorme inspanning gedaan om Jelle hier in Waregem te krijgen, maar natuurlijk hebben we zelf ook concessies moeten doen. Dat Jelle morgen niet speelt, was part of the deal. Hij speelt zeker niet, dat was de afspraak."

  "Wij zijn Lokeren niet, wij zijn Zuid-West-Vlaanderen!"

  Bij Zulte Waregem voelen ze zich gesterkt door de heenmatch in Brugge, die op 1-1 eindigde. "We blijven de underdog, maar als we erin geloven, maken we een kans", zegt voorzitter Ballière.

   

  Dury wil liefst niet te veel bescheidenheid bij zijn spelers. "We moeten ons durven te tonen. Wij zijn Zuid-West-Vlaanderen. Dat is hier een regio. Wij zijn niet Lokeren of zoiets. We moeten die fierheid uitstralen, zelfs in moeilijke momenten."

   

  "Natuurlijk spelen we tegen een heel goeie ploeg, maar wij hebben 2 weken geleden óók goed gespeeld. En wij hebben óók goed gespeeld tegen Antwerp. En wij hebben ook 5 keer gescoord tegen Waasland-Beveren. Wij hebben ook knappe transfers gedaan en hebben ook een knappe kern. Er zal sfeer zijn morgen en die krijg je niet als de mensen er niet in geloven."

  Er zal sfeer zijn morgen en die krijg je niet als de mensen er niet in geloven.

  Francky Dury (coach Zulte Waregem)