Mikaela Shiffrin laat ski's tijdje aan de kant na plotse dood van vader

    Mikaela Shiffrin (24) verloor zondag plots haar vader.

    Mikaela Shiffrin zal een tijdje niet skiën. De Amerikaanse topskiester last een korte pauze in na het plotse overlijden van haar vader zondag. "Mikaela blijft in haar thuisbasis Vail in Colorado. We weten nog niet wanneer ze terugkeert in de Wereldbeker", deelde de Amerikaanse skifederatie mee.

    De 24-jarige meervoudige olympische en wereldkampioene won in totaal al 66 Wereldbekerwedstrijden. Ze veroverde de voorbije 3 seizoenen de algemene Wereldbeker en staat ook dit seizoen weer aan de leiding in de algemene Wereldbekerstand en in de slalom. In de afdaling, super-G en reuzenslalom staat ze in de top drie van het Wereldbekerklassement.

    Shiffrin rouwt om de plotse dood van haar vader op sociale media: