Tour opent in 2021 met een tijdrit in Kopenhagen op vrijdag 2 juli

  Er worden drie ritten in Denemarken gereden.

  De Ronde van Frankrijk begint dit jaar op 27 juni in Nice. Volgend jaar vindt de Grand Départ plaats in Kopenhagen. De organisatie van de Tour heeft nu bevestigd dat de Tour van 2021 op vrijdag 2 juli zal beginnen met een tijdrit van 13 kilometer. 

  Dat de Ronde van Frankrijk volgend jaar Denemarken voor het eerst zal aansnijden, is al ruim een jaar bekend. Dat Kopenhagen de Grand Départ voor zijn rekening neemt, is ook oud nieuws. Maar ASO heeft nu alle details gegeven over de driedaagse op Deense bodem.

   

  De Tour wordt in 2021 op gang getrapt op vrijdag 2 juli met een tijdrit van 13 kilometer in de Deense hoofdstad. Op zaterdag en zondag staan twee (vlakke) ritten in lijn op het programma.

   

  Zaterdag rijdt het peloton 199 kilometer tussen Roskilde en Nyborg, waarbij een passage over de 18 kilometer lange Grote Beltbrug indruk moet maken op de supporters. Een dag later moet 182 kilometer tussen Vejle en Sønderborg overbrugd worden.

   

  Tijdens beide etappes moet er onderweg ook licht geklommen worden, maar dat lijkt geen massaspurt in de weg te zullen staan. Op maandag zal het peloton de oversteek maken naar Frankrijk.

   

  Tourbaas Christian Prudhomme toonde zich erg enthousiast met de keuze voor Denemarken. "Kopenhagen is een stad die wielrennen ademt", liet hij noteren.

   

  "Het is fantastisch om hier te kunnen beginnen aan de Tour. De eerste drie etappes zullen de pracht van de landschappen in Denemarken uitgebreid in beeld kunnen brengen. Sportief zijn er bovendien veel scenario's mogelijk op dit parcours."