Voormalig T1 Simon Davies verlaat Anderlecht om privéredenen

  Simon Davies zat 8 maanden bij Anderlecht.

  Anderlecht heeft afscheid genomen van Simon Davies, die in het zog van Vincent Kompany als hoofdcoach bij paars-wit binnenkwam, maar wiens rol na de komst van Frank Vercauteren was uitgespeeld. Davies voert persoonlijke redenen aan voor zijn vertrek.

  Simon Davies had geen ervaring als hoofdcoach, maar Vincent Kompany leerde hem bij Manchester City kennen als een uitstekende veldtrainer. Davies zou de ideeën van Kompany moeten uitdragen bij Anderlecht, ook al omdat die laatste geen officieel diploma heeft om coach te zijn op het hoogste niveau.

   

  Maar algauw werd duidelijk dat Davies niet meer dan een stroman van Kompany was en toen Frank Vercauteren werd aangetrokken om op de bank te zitten, verdween de Welshman naar het achterplan.

   

  "Anderlecht wil Simon bedanken voor zijn toewijding, loyauteit en enorme inspanningen die hij voor de club heeft geleverd. Maar vanwege de privéredenen van dit afscheid zullen Simon noch de club verder over deze beslissing communiceren."