Verstrynge verzilvert zijn bronzen WK-medaille met contract bij Tormans

  Verstrynge (rechts) eindigde 3e op het WK voor junioren.

  Op zijn 18e verjaardag heeft junior Emiel Verstrynge een contract van 3 jaar getekend bij Tormans, het veldritteam van Hilaire Van der Schueren. Verstrynge wordt er ploegmaat van Quinten Hermans, Corné van Kessel en Thomas Mein.

  Afgelopen zondag stond Emiel Verstrynge in Dübendorf nog te blinken met de bronzen medaille bij de junioren. Samen met Thibau Nys en Lennert Belmans zorgde Verstrynge voor een volledig Belgisch podium.

   

  Verstrynge veroverde ook brons op het BK voor junioren en ziet zijn prestaties nu beloond met een driejarig contract bij Tormans, de veldritformatie van Circus-Wanty Gobert.

   

  "Ik ben zeer blij met deze uitgelezen kans om bij Tormans een stap hogerop te zetten", zegt Verstrynge, die vandaag zijn 18e verjaardag viert.

   

  "Tijdens de internationale kampioenschappen met de Belgische federatie kwam ik in contact met Quinten Hermans, naar wie ik opkijk. Mijn nieuwe ploegmaten zullen me bijstaan tijdens mijn eerste beloftejaar. In deze professionele omgeving kan ik uitgroeien tot een goede renner."

  Bourlart: "Verstrynge kan bij ons zonder druk groeien"

  Algemeen manager Jean-François Bourlart kijkt uit naar de samenwerking met Verstrynge. "We behouden dezelfde rode draad: jonge talenten aanwerven en opleiden. We kiezen voor deze strategie op de weg, en voor het veldrijden volgen we dezelfde gedachtegang."

   

  "Bij de junioren heeft Verstrynge getoond dat hij tot de beteren van zijn categorie behoort, zowel op Belgisch als op internationaal niveau. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team zijn progressie zal voortzetten."

   

  "Door hem tot 2023 een contract te geven, krijgt Verstrynge de mogelijkheid om in ons nieuwe cyclocross project zonder druk te groeien."