Kim Clijsters traint mee met de Fed Cup-ploeg: "Ze mept heel hard"

  Elise Mertens en Kim Clijsters op training in Kortrijk.

  De Belgische tennisvrouwen bereiden zich voor op de Fed Cup-ontmoeting van komend weekend in Kortrijk. Een vernieuwde Fed Cup, want net als bij de Davis Cup wordt er met een finaleweek gewerkt. Wat verwacht de Belgische ploeg van de ontmoeting met Kazachstan en wat doet de aanwezigheid van sparringpartner Kim Clijsters?

  Elise Mertens: "Het komt wel goed met Kim Clijsters"

  Elise Mertens: "Ik ben blij met het niveau dat ik in Australië gehaald heb. Het is een hele belangrijke week voor ons team. We mogen Kazachstan zeker niet onderschatten. Het publiek zal de speelsters misschien niet echt kennen, maar het zijn sterke meisjes."

   

  "De aanwezigheid van Kim Clijsters op training? Ze mept heel hard (lacht). Ik moest een tandje bijsteken om even hard te spelen. Het werkt motiverend om met haar te spelen. Het komt wel goed met Kim."

  Johan Van Herck: "Kom eerst naar Kortrijk kijken en ga dan mee naar Boedapest"

  Kapitein Johan Van Herck: "Mijn speelsters zijn klaar. Je voelt een enorm goeie ploegsfeer. Ze komen uit Australië, waar het warm was en outdoor gespeeld werd. Hier is het indoor, maar dag per dag worden ze beter. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze vrijdag in topvorm zullen zijn."

   

  "We kennen deze zaal en ondergrond van vorig jaar (toen België nipt verloor van Spanje) en dat geeft een kleine voorsprong. Bij alle meisjes is de zin groot om net iets beter te doen dan vorig jaar."

   

  "Kim Clijsters? Het is een win-winsituatie voor alle partijen. Ze brengt ongelofelijk veel ervaring mee. Naast het veld is ze heel nuchter en ze zet zich tussen de meisjes. Ze brengt ambiance. Haar waarde is sowieso groot."

   

  "Die finaleweek in Boedapest? We kennen de formule en we moeten die nu accepteren. Aan de fans: kom eerst naar Kortrijk en ga dan mee naar Hongarije."

  Wat zeggen de andere Belgische speelsters?

  • Kirsten Flipkens: "De zeges zijn er nog niet, maar het gevoel en mijn niveau worden elke week beter en beter. Het is sowieso positief dat we net als vorig jaar in Kortrijk spelen. Voor eigen publiek spelen is een heel groot voordeel. Kim Clijsters? Ik kan wel garanderen dat haar niveau beter en beter wordt."
  • Ysaline Bonaventure: "De intrede van de finaleweek haalt de sfeer een beetje weg. Die zal er dit weekend wel zijn, maar in Boedapest zal het anders zijn. Het haalt de eer een beetje weg. Kim Clijsters brengt alleszins veel sfeer in dit team. Ze slaat heel hard en ze is heel goed. We kunnen heel veel van haar leren."
  • Greet Minnen: "Ik wou altijd al eens deelnemen aan de Fed Cup. Na een goeie seizoensstart ben ik blij dat ik hier sta. Ik heb bewezen dat ik mijn mannetje kan staan en het doet deugd als je beloond wordt. Ik speel al enkele weken met een voetblessure, maar het is niets ergs. We hebben een heel goed team en de sfeer zit heel goed."

  Bekijk de interviews met Flipkens, Bonaventure en Minnen: