Wat een feest: Evenepoel speecht in het Spaans, Argentijnse fans worden "zot"

  Remco Evenepoel wordt in de bloemetjes gezet als eindwinnaar.

  Wat een klasse! Wat een allure! Op zijn 20e heeft Remco Evenepoel de Ronde van San Juan gewonnen, maar wat meer is: ook na de koers blijft de amper 20-jarige Belg zonder moeite de show stelen. Getuige zijn speech in het Spaans, die vooral de Argentijnse vrouwenharten sneller liet slaan.

  Na de slotrit passeerde Evenepoel eerst bij de vaderlandse pers om zijn verhaal van de voorbije week te doen, want met de Ronde van San Juan heeft de renner van Deceuninck-Quick Step zijn 2e eindzege te pakken in een rittenwedstrijd, na de Ronde van België vorig jaar.

   

  "Het voelt goed. Ik ben heel tevreden dat het afgelopen is, want het waren hectische dagen, vooral in de finales. In de slotrit heb ik nog mee de sprint aangetrokken voor mijn ploegmaat Alvaro Hodeg, die 3e geworden is", vertelt Evenepoel.

   

  De volgende afspraak voor Evenepoel: de Ronde van de Algarve, die op 19 februari van start gaat. Daar neemt hij de handschoen op tegen - onder anderen - wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel.

   

  "Plezant, he! Ik denk dat er in Portugal een paar ritten zijn die me moeten liggen en er is de afsluitende tijdrit. Ik kijk er al naar uit", zegt Evenepoel.

   

  "Ik keer nu terug naar België, waar ik me op de volgende opdracht voorbereid. Ik hoop dat het weer in België wat meevalt. Als dat niet het geval is, zal ik snel nog eens heen en weer vliegen naar Spanje om daar nog een aantal trainingen af te werken."

   

  "De vorm is goed, maar ik ben zeker nog niet top. Mijn coach weet waar hij aan moet werken. Ik ga deze week ook nog een fysieke test afleggen."

  De show stelen in het Spaans

  Evenepoel had tijdens de podiumceremonie nog een verrassing in petto. Als een volleerde volksmenner nam hij de microfoon in de hand en sprak hij de massaal opgedaagde en enthousiaste toeschouwers in vlekkeloos Spaans toe.

   

  Hij wenste iedereen een goeienavond, vertelde dat alles heel goed verlopen is en dat de Argentijnen in zijn hart zitten. "Dat was een klein cadeautje, die Spaanse speech. De mensen werden "zot" en dan kwam dat voetbalshirt er nog bij: heel leuk", zegt Evenepoel.

  Zijn ploeg ziet wel een probleempje...