Argentijnse kenner: "Evenepoel heeft harten van iedereen in San Juan veroverd"

  Evenepoel maakte in San Juan met de glimlach tijd voor de pers en de fans.

  In de Argentijnse provincie San Juan zal Remco Evenepoel nog lang het gespreksonderwerp blijven. "Hij heeft het charisma om een band te scheppen met de fans", zegt de Argentijnse journalist Federico Herrera.

  "Remco heeft ons een warm gevoel bezorgd"

  De Ronde van San Juan 2020 zal in Argentinië de geschiedenis ingaan als "de Ronde van Remco Evenepoel." De Sportman van het Jaar ging met de eindzege aan de haal en schonk ook veel aandacht aan de toeschouwers.

   

  "In San Juan is wielrennen sport nummer 1, nog voor het voetbal. Remco Evenepoel is er de voorbije week in geslaagd om de harten van iedereen in San Juan te veroveren door zijn enthousiasme en charisma", zegt de Argentijnse journalist Federico Herrera.

   

  "Remco weet hoe hij moet omgaan met het publiek. Hij nam na zijn eindzege zelf het initiatief om enkele woorden in onze taal te spreken. Dat toont dat hij er enorm mee bezig is om een band te creëren met de fans."

   

  Toen Evenepoel het publiek na zijn eindzege toesprak in het Spaans, droeg hij het Argentijnse voetbalshirt van Messi. "Dat gaf me een warm gevoel", zegt de Argentijnse journalist. "Remco heeft getoond dat hij een band kan scheppen met de Argentijnen."

  "Hij heeft de capaciteiten om mee te strijden in een grote ronde"

  De Argentijnse journalist gelooft dat Evenepoel in de toekomst een grote rol kan spelen in de Giro, de Tour en de Vuelta. "Hij heeft een goede tijdrit in de benen en dat is de basiseigenschap om een ronderenner te worden."

   

  "Remco heeft in San Juan ook bewezen dat hij sterk kan zijn in de bergen. Hij heeft dus de mogelijkheden om uit te groeien tot een van de beste renners ter wereld en mee te strijden in grote rondes."

   

  "We zijn heel trots dat misschien wel de beste renner ter wereld hier vorig jaar zijn profdebuut gemaakt heeft in San Juan. Bovendien is Remco de jongste eindwinnaar ooit van deze rittenkoers. Hij zal voor altijd in de harten zitten van de inwoners van San Juan."

  Argentijnse journalist: "Evenepoel heeft veel charisma"

  Evenepoel is "hot" in San Juan

  Rittenschema Ronde van San Juan (Arg/2.Pro)
          winnaar leider
  rit 1 26/01 San Juan - San Juan 164 km Barbier Barbier
  rit 2 27/01 Pocito - Pocito 169 km Gaviria Gaviria
  rit 3  28/01  Ullum - Punta Negra (tijdrit) 15,2 km Evenepoel Evenepoel
  rit 4 29/01 San José de Jáchal - Villa San Agustín 186 km Gaviria Evenepoel
    30/01 rustdag      
  rit 5 31/01 San Martin - Alto Colorado 170 km Florez Evenepoel
  rit 6 01/02 Autodromo El Villicun - Autodromo El Villicun 175 km Stybar Evenepoel
  rit 7 02/02 San Juan - San Juan 141 km Gaviria Evenepoel